کولر گازی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 



کولر گازی انواع مختلف و طول عمر متفاوتی دارد و از اجزای مختلفی ساته شده است که برای آشنایی با آن در ادامه تمامی این بخش ها و قطعات را توضیح می‌دهیم. در انتخاب کولرگازی، مهمترین نکته، برق مصرفی، ظرفیت و تغییر دمایی که ایجاد می‌کند می‌باشد.

کولر گازی یکی از وسایلی است که در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می‌گیرد و هوای مرطوب و گرم محیط را گرفته و آن را به هوای خنک تبدیل کرده و به محیط انتقال می‌دهد. در گذشته برای خنک کردن هوا از کولرهای آبی استفاده می‌کردند که با مشکلاتی همراه بوده‌؛ در حالی که امروزه بیشتر مردم از کولرهای گازی استفاده می‌کنند. کولرهای گازی هرچند قیمت بالایی دارند اما از مزایایی برخوردارند که عبارتند از:


 مزایای استفاده از کولر گازی

·         امکان کنترل مستقل دما در اتاق یا فضاهای مختلف ساختمان وجود دارد. به طوری که به ازای تعداد یونیت های داخلی نصب شده در ساختمان، می توان شرایط دمایی متفاوتی را متناسب با سلیقه و نیاز افراد ایجاد نمود.

·         کولر گازی سیستم سرمایش و گرمایش مستقلی را (مانند کولر آبی و پکیج آب گرم) به لحاظ کنترل مصرف برای هریک از واحدهای ساختمان ایجاد می­ کند.

·         گردش هوا در کولر گازی می تواند به فیلتراسیون و همچنین ضد عفونی کردن هوایی که ما تنفس می کنیم کمک کند. کولر گازی می تواند با کاهش گرده و گرد و غبار و همچنین جلوگیری از رشد کپک و قالب، کاهش خطر ابتلا به حملات آسم و آلرژی راکاهش دهد.

·         سیستم های تهویه مطبوع می توانند کیفیت هوا در محیط داخلی را به میزان قابل توجهی افزایش دهند و فضای بسیار سالم را ایجاد کنند.

·         قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد برای دوره های طولانی می تواند باعث کم آبی شود زیرا درجه حرارت بالا منجر به عرق کردن فراوان می شود و بدن شما آب از دست می دهد.

  در ادامه به بررسی اجزای مختلف کولر گازی می پردازیم.


 اجزای مختلف کولر گازی


کمپرسور کولر گازی:

کمپرسور یا موتور کولر گازی از مهم ترین و اصلی ترین اجزای کولر گازی تلقی می گردد. متراکم سازی گاز مبرد به منظور ایجاد سرمایش و تولید هوای خنک را می توان از مهم ترین وظایف این قطعه

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کمپرسور بخش اصلی یک سیستم تبرید محسوب می شود. واحد تراکم ضمن ایجاد اختلاف فشار، گاز فشرده شده را از بخش کندانسور به اواپراتور کولر گازی هدایت می کند. علاوه بر این، کمپرسورها متناسب با نوع و مدل کولر گازی، با جریان برق تک فاز یا سه فاز راه اندازی می شوند.

اواپراتور:

مجموعه ای از لوله های مسی و صفحات آلومینیومی مشبک  با طراحی خاص می باشد که در بخش داخلی دستگاه (Indoor) قرار گرفته و محل خنک سازی هوا (در حالت سرمایش) و یا دفع گرما (در حالت گرمایش) میباشد. به عبارتی هوای درون اتاق با مکیده شدن از قسمت بالای یونیت داخلی وارد محفظه  اواپراتور شده و پس از خنک شدن (در حالت سرمایش) و یا گرم شدن (در حالت گرمایش) از قسمت پایینی آن به سمت اتاق دمیده می شود.

 

الکترو موتور فن:

 وظیفه الکتروموتور چرخش و کنترل سرعت پروانه فن می باشد که با حرکت دورانی پروانه در یونیت داخلی (indoor) هوای سرد شده در محفظه اواپراتور به درون اتاق هدایت می شود و در یونیت خارجی (outdoor) گرمای گرفته شده از گاز مبرد توسط لوله های کندانسور، به فضای بیرون پرتاب می گردد. (فن ایندور را فن اواپراتور و فن آوتدور را فن کندانسور نیز می نامند. ضمناً در اکثر کولرهای پنجره ای پروانه فن اواپراتور و کندانسور بر روی یک محور قرار داشته و توسط یک الکتروموتور نیروی چرخش هر دو پروانه تأمین می گردد).

 

برد الکتریکی:

برد کولر گازی، وظیفه صدور فرمان و کنترل عملکرد بخشهای مختلف دستگاه را به عهده دارد. یعنی هر گونه فرمان که به دستگاه داده می‌شود، در برد تجزیه و تحلیل می‌شود و به بخش های مختلف منتقل می‌شود.

 

کندانسور کولر گازی:  

 مجموعه ای از لوله های مسی و صفحات آلومینیومی مشبک  با طراحی خاص می باشد که در بخش خارجی دستگاه (outdoor) قرارگرفته و وظیفه آن جذب گرمای گاز مبرد (در حالت سرمایش) ، یا دفع سرمای آن (در حالت گرمایش) و انتقال به محیط بیرون می باشد.

 

سنسور تنظیم دما :

برای کنترل برودت و تنظیم میزان سرمای مورد نیاز محیط مورد استفاده قرارمی گیردکه معمولاً در روی اواپراتور نصب می گردد و فرمان قطع و وصل کمپرسور از این طریق صادر می شود.


خازن :

هدف از بکار گیری خازن عمدتاً افزایش گشتاور در زمان راه اندازی کمپرسور است و معمولاً یک خازن نیز برای راه اندازی موتور فن مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

گاز مبرد

گاز خنک کننده با قرار گرفتن در اواپراتور دستگاه از حالت مایع به گاز یا بالعکس، تغییر وضعیت پیدا می کند. فرآیند سرمادهی و خنک سازی کولرهای گازی توسط گاز خنک کننده یا مبرد انجام می شود. در ساختار بسیاری از کولرهای گازی پیشرفته، از گاز مبرد r410 استفاده می گردد. سازگاری با محیط زیست، قدرت تبرید فوق العاده و عدم تولید آلودگی های زیست محیطی، از نقاط قوت این نوع گاز مبرد تلقی می گردد.

 


Comments

Popular posts from this blog

دلیل روشن نشدن آبگرمکن دیواری

روش های رنگ آمیزی ساختمان به چه صورت است؟